Currypizza med skinka, banan och ananas

currypizzabild

Jag har lagat min första ”hemmagjorda” pizza, då menar jag att jag köpt ett färdigt pizzakit och lagt på min egen topping. Min första pizza blev okej, men inte så pass bra att jag kan radera numret till min lokala pizzeria. Innan mitt 2:a pizzaförsök fick jag tips av min vän Åsa, som är ett matlagningsproffs, hur man får till en riktigt smarrig hemmagjord pizza.

På min 2:a pizza hade jag på alldeles för mycket curry och och det blev en smakexplosion. Inte en positiv sådan, utan så stark smak att pizzan nästan inte gick att äta.

Min 3:e pizza blev riktigt mumsig, men jag kommer inte göra slut med min pizzabagare. Däremot så kommer vår relation övergå till ett öppet förhållande, nu när jag ibland kryddar till det med min hemmagjorda pizza. 😉

Tips för att lyckas med hemmapizzan:

  1. Pensla den utkvalade degen med lite olivolja, då blir degen extra krispy och smakar mycket mer.
  2. Pimpa den färdiga tomatsåsen genom att ha i lite extra salt, peppar, oregano. Och är man vitlöksälskare, som jag är, ha också i en pressad vitlöksklyfta.
  3. Rätt ost är nyckeln till den perfekta pizzan! Mozzarella är bevisat den bästa pizzaosten. Det går även att blanda med lite parmesanost, cheddar, eller edamer.
  4. Currypizza är jättegott, men krydda hellre lite lagom än för mycket.
  5. Ett vanligt misstag är att man gräddar i för låg temperatur. Använd 225-250°C.
  6. Toppa gärna den nygräddade pizzan med lite oregano.

Portioner: 4 st

Tid: ca 30 min 

Ingredienser:

  • färdig pizzadeg inkl tomtatsås
  • olivolja för pensla pizzadegen
  • 200 g riven mozzarellaost

Topping (ta det du gillar)

  • 200 g skinka
  • 2 bananer
  • 1 burk ananas
  • curry

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Öppna den färdiga pizzadegen och kavla ut. För mig var det lättare att dela degen i 2 bitar.
  3. Lägg sedan degen på bakplåtspapper.
  4. Tillsätt gärna lite extra kryddning till tomatsåsen. Jag pressade i en vitlöksklyfta och blandade i lite salt, peppar och oregano.
  5. Bred ut ett tunt lager tomatsås på pizzorna.
  6. Strö på den rivna mozarellaosten på pizzorna.
  7. Fördela skivad banan, ananas och strimlad skinka på pizzorna.
  8. Krydda med curry på toppen. OBS! Var försiktig med curryn.
  9. Grädda pizzorna i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, tills osten smält och pizzan fått fin färg.
  10. När pizzorna kommer ut, använd en sax och klipp i önskat antal bitar. Dekorera gärna pizzan med lite färsk basilika eller ruccola.

Servera pizzan med ett gott glas vin eller en iskall cola.

pizzadeg

Currypizza

2 tankar om “Currypizza med skinka, banan och ananas

  1. Ping: La pizza suédoise - Pourquoi vivre ailleurs ?

Lämna en kommentar