En chokladboll gjord på färska dadlar, nötter och smaksatt med starkt kaffe – ett nyttigare alternativ till den klassiska chokladbollen.
Det här supergoda receptet på nyttiga chokladbollar har jag fått av min vän Louise. Förvånansvärt nog måste jag säga att dessa chokladbollar smakar nästan som vanliga kokosbollar. De smakade galet gott! 😋 Dessa kommer jag definitivt göra igen.
Portioner: ca 18 st mindre chokladbollar
Tid: ca 30 min
Ingredienser:
- 2 dl cashewnötter
- 12 st färska dadlar
- 1,5 – 2 msk kokosolja
- 2 msk kakao
- 2 msk starkt kaffe/espresso
- 1 nypa flingsalt
- kokosflingor
Gör så här:
- Mixa nötterna i en matberedare tills det blir ett mjöl.
- Blanda i kokosfettet, hackade dadlar (urkärnade), kaffe och kakao.
- Mixa tills det blir en kladdig deg.
- Tips! För den som önskar kan man rosta 0,5 dl kokosflingor i stekpanna och sedan blanda i degen.
- Forma till bollar och rulla i kokosflingor.
- Ställ in bollarna kallt innan servering.
Tack Alice, vad kul att höra! 😊
GillaGilla